Boa xornada do sábado pasada entre o mosteiro de San Estevo de Ribas de Sil (moi ben reformado e preparado para a hostalería) e o de San Pedro de Rocas (precioso, co centro de interpretación da Ribeira Sacra, a espadana na pedra fóra da igrexa e impresionan as tumbas de pedra). Do primeiro salientar tamén os tres claustros.
No medio parada para xantar en A Fontradeira (Xunqueira de Espadañedo), cómese ben e acompaña a simpatía da filla dos donos. Alí pretiño está Niñodaguia (cerámica) e o Alto do Couso cunha olería co mesmo nome onde se entra merca seguro, leve coidado! (pero hai que ir)
E de volta para casa parada ó azar na carnizaría Quintana que está na Derrasa (Pereiro de Aguiar) cerca de O Roupeiro, sempre recomendable. Pois moi, moi boa a carnicería con moi bo material. De ahí viñeron os riles da cea.
Límpeos ben (por fóra deberán vir) por dentro sacándolle toda a graxa. Córteos aproveitando o dibuxo, esa especie de esferas e páseos pola tixola con pouco aceite. Tire de ahí a un anaco todo o líquido que botaron e comece de novo cun chisco de aceite. Pouco despois cebola en xuliana, sal e imos movendo para que se fagan ó tempo. Ó que estea a cebola, bo chorro de Porto e deixamos facer e reducir. Riquísimo. Bo proveito e grazas.
No hay comentarios:
Publicar un comentario